30dec
5 consellos para disfrutar dunha adega galega

5 consellos para disfrutar dunha adega galega

En Galicia poderás contar excelentes adegas nas que satisfacer a túa curiosidade ou o teu amor pola cata de viño e vibrar de emoción se es un afeccionado ao enoturismo. Sen ir máis lonxe, o ano pasado tres delas figuraron na listaxe das 100 mellores do mundo: Gúimaro, da Denominación de Orixe Ribeira Sacra, Quinta dá Muradella, da DO Monterrei, e a adega de Luís Anxo Rodríguez Vázquez, da DO Ribeiro. 

Se durante estas vacacións do Nadal ou para 2017 tes pensado facer unha pequena viaxe para gozar dalgunha das nosas adegas galegas, dámosche 5 consellos esenciais que debes coñecer para facer enoturismo. 

5 claves para facer enoturismo en Galicia

1. Queda a durmir!(ou se bebes, non conduzas): Moitas rutas de enoturismo requiren transporte en coche, pero se queres unha cata completa e gozar dos viños sen reservas acompañándoos dunha copiosa cea e a compañía dos teus seres queridos, recomendámosche pasar a noite, xa que moitas das adegas ofertan este servizo. Ademais, servirache como oportunidade para desconectar e fuxir da rutina cotiá. 

2. Goza cos cinco sentidos: Pasear entre as viñas que esconden os segredos da calidade do viño, cheirar e respirar para achar os seus aromas a posteriori na copa, deleitarse cos cheiros previos, a textura e o sabor e combinar a comida con viños apropiados a través de coñecementos ou consellos de maridaxe mellorará con fartura a túa experiencia na adega. 

3. Para os curiosos, visitas guiadas: Todas as adegas teñen a súa propia historia, unha tradición ligada, un pobo que os circunda, unha paisaxe e un clima concreto e mil vivencias detrás das súas paredes. Se asistes a unha visita guiada non teñas temor a alimentar a túa curiosidade e realizar todas as preguntas que teñas no tinteiro sobre o viño, a adega ou o viñedo. 

4. Tómache o teu tempo en catar e degustar: Lembra ter o padal e lingua libres de restos de pasta de dentes, chicles ou caramelos aromáticos para poder apreciar adecuadamente os sabores, ademais de non perfumarte nin fumar. Non realices a cata co estómago baleiro, apunta as túas impresións con papel e boli se es un auténtico experto en enoloxía, goza da experiencia e pide opinións aos enólogos. 

5. Aprende do resto e repite experiencia: Cabe destacar que as catas adoitan ter un custo que oscila entre 3 e 10 € por persoa. O teu obxectivo ao realizar enoturismo non debe ser atopar o viño o máis barato posible, senón gozar a experiencia e aprender dos expertos nun lugar máxico onde se produce o viño. Se de fronte ao futuro o teu interese no tema aumenta, podes acudir a cursos especializados de cata de viño, que teñen diferentes niveis segundo o teu coñecemento na materia. 

Por certo, xa tes unha adega galega preferida?