Queda un mes para a marabillosa Semana Santa galega, unha das máis populares de todo o territorio español pola súa gran cantidade de festexos, procesións e tradicións centenarias salpicadas tanto nas principais cidades como en todos os pobos do rural.
Tanto se acodes a Galicia para dar renda solta ao teu fervor relixioso e participar como devoto nas múltiples festividades cristiás coma se desexas aproveitar os primeiros raiños de sol e gozar da diversidade gastronómica, do ambiente festivo e da cultura popular que empapa a nosa xeografía durante a Semana Santa, achegámosche algúns bos motivos para animarte a vir.
As cidades onde alcanza o seu máximo esplendor: Sen dúbida, estas son tres: Viveiro -pertencente á Mariña lucense-, Ferrol ( A Coruña) e Lugo. Por exemplo, a de Ferrol está considerada desde 2014 como Festa de Interese Turístico Internacional, conta con cinco confrarías e 25 procesións. Tamén se celebran outros dous actos de interese turístico rexional, a Semana Santa en Cangas e a Semana Santa en Meis, ambas as na provincia de Pontevedra.
Riqueza e variedade de procesións: Estas teñen un gran arraigamento social e histórico, e exhiben un gran valor artístico dos tronos e tallas, ademais dunha gran afluencia de público, que suma a miles de persoas en total e que inflúe nas altas taxas de ocupación hostaleira. En Galicia destacan especialmente procesións como a de "Vos Caladiños" en Venres Santo, baixo o silencio, a do Cristo dos Navegantes en Mércores Santo ou a do Santísimo Cristo da Misericordia e María Santísima da Piedade en Xoves Santo.
Mosaico de paisaxes para gozar: Aqueles que desexen aproveitar a Semana Santa galega para coñecer a fondo a súa natureza e o valor artístico e cultural dos seus pobos e cidades. Se acodes á Mariña lucense non podes perder ocasión de visitar a praia das Catedrais, se optas polas Rías Baixas podes visitar as Cíes, as Ons, Cabo Home ou Combarro, podes coñecer as paisaxes e adegas da Ribeira Sacra e gozar dos Canóns do Sil ou facer unha escapada á capital galega e coñecer algunhas rutas do Camiño de Santiago.
Gastronomía de luxo: En Galicia teñen prestixio nesta época as filloas de leite, emparentadas coas famosas crêpes francesas ou as torradas, a versión galega das torrijas caracterizadas por un toque de anís. Pero ademais, se vés por territorio galego, non perdas a ocasión de gozar da cultura de tapas en cidades como Lugo ou Santiago, así como probar os pratos máis tradicionais como a empanada, o lacón con grelos, o cocido galego, o polbo ou as múltiples variedades de marisco. Tampouco te esquezas de catar os nosos delicioso viños e visitar algunha adega para explorar a cultura enológica.
Nesta ligazón podes ampliar toda a información que desexes sobre a Semana Santa en Galicia.
Neste enlace podes ampliar toda a información que desexes sobre a Semana Santa en Galicia.